Kybele the Goddess

Genusbetraktelser och tankeventilation.

Chocken i att det var en en av kvinnokön

Kategori: Allmänt

Ja ni, en städerska som kör ett tåg in i ett bostadshus. Svenska folket spekulerar om orsaker och kvinnoföraktet frodas. Några exempel på förklaringar til händelsen:

- Svår PMS (PMD) och upprördhet över något


- Hon vill bli invald i KvinnorKan:s styrelse


- Försök till terrorhandling (män flyger, kvinnor tar tåget)

- Typiskt ett sånt där psycho som stalkar sitt ex

- Det är nog inte ett självmordsförsök eftersom det är bara killar som använder sig av våldsamma metoder för det
 
- Hon blev kåt och började rida spaken

- Hon hade sex med lokföraren och de kom åt spaken

- Någon måste ha visat henne hur man gjorde eftersom en ung kvinna omöjligt kan få igång ett tåg

- Sjävklart är hon invandrare 
 
- "Bara jag som blir lite upphetsad? Vilken sexig kvinna! Hon måste vara helt vild i sängen, i rak motsats till min fru."
 

Källa: Flashback

Haute Couture

Kategori: Allmänt

Bloggen beyond-sizes har en kategori som heter "curve boost of the week" och jag ääälskar! Det finns så många fantastiska bilder på plus-size kvinnor och i ett samhälle med bara ett ideal är det allt för lätt att missa allt det andra vackra som inte passar in i detta. Blir så glad varje gång hon lägger upp curve-boost bilder, idag var bland annat dessa två foton med i inlägget. Jag gillar att modellen ser så, i brist på andra ord, haute couture ut. Jag tycker mig se att kurviga modeller annars sexualiseras mer än så här på bild, i alla fall i jämförelse med smala modeller. Det brukar liksom vara fokus på tuttar, rumpa och kåt blick, men jag får en helt annan känsla av de här bilderna.

Intersectionality and inclusion

Kategori: Allmänt

Nämen!! Titta så fint! Denna hittade jag i facebookgruppen "Varför apor aldrig bär rosa klänning", en grupp jag för övrigt varmt rekommenderar! 

Hengris

Kategori: Allmänt

Tänker på hur många sidor som kunnat slopas ur den tjocka kursboken om författaren använt sig utav hen istället för "han eller hon" varje gång, samt hur författarens genusresonemang kring manlig bias i testning fått mer tyngd om inte "han" använts som pronomen för varenda hypotetisk testdeltagare.

Genusbetraktelser och tankeventilation

Kategori: Allmänt

Hej och välkomna! Jag läser så många fantastiska bloggar här på cyberspace och har bloggar att tacka för så mycket, bland annat min upptäckt av feminismen (tack snälla Lady Dahmer med flera), fat acceptance och No-Poo. Nu är det min tur att bidra! Det är tänkt att denna blogg helt enkelt skall innehålla genusbetraktelser och tankeventilation, nu kör vi!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.