Kybele the Goddess

Genusbetraktelser och tankeventilation.

Inspirationsmåndag

Kategori: Inspirationsmåndag

 

Detta kallar jag äkta health promotion!
 
 
Kvinnokamp!
 
 
 
 

Direkt från dagens facebookfeed

Kategori: Allmänt

Ja ni, tyvärr är inte alla dagar så som jag beskrev i mitt senaste inlägg och idag kunde jag (bland mycket annat) hitta följande i min facebookfeed.
 
En annan person kommenterar i gruppen "NEJ till gratis körkort och andra särrättigheter för invandrare" på en post om Husby: "Hjärntvättade individer från en kultur som inte hör hemma i sverige."

Senaste dagarna har det varit mycket Husby och många har gått med i gruppen "Vi stödjer polisen i Husby". Av någon anledning är majoriteten de av mina FBvänner som gått med i denna grupp samma personer som brukar posta både sexistiska och rasistiska poster på Facebook, ofta dolt i humor. Förlåt om jag generaliserar nu, men någon kanske håller med mig i detta: visst är det så att de flesta internetsexister också är internetrasister OCH även brukar stava sämre än majoritetsbefolkningen? Jag tycker mig i alla fall se en tydlig korrelation mellan dessa tre faktorer. Inte för att förlöjliga eller så utan jag funderar bara på vad anledningen till att det kan vara så här skulle kunna vara.. 

PWNED

Kategori: Allmänt

Idag svämmar mitt facebookkonto över av länkar till feministiska texter och videos. Makes me soo happy! Här är ett av guldkornen: